Csirkemell sajtos-baconos-újhagymás tejföllel sütve
Gyakorlatilag bármilyen köret mellé remekül passzol ez az ételkülönlegesség. Gyors, egyszerű és garantáltan mindenki jól fog lakni vele. Ugyanakkor nem számít nehéz fogásnak, így nyáron is bátran vegyük fel a gyakran elkészítendő receptek közé.
Hozzávalók
- 4 db csirkemellfilé
- 1 csokor újhagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 4 dl tejföl
- 5 szelet bacon
- őrölt bors
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- olaj
Elkészítés
A csirkemelleket vágjuk szeletekre, majd egyenként klopfoljuk ki őket. A szeleteket sózzuk és borsozzuk, majd szórjunk rájuk egy kevés szárnyas fűszerkeveréket. A darabokat kevés olajon süssük elő a későbbi teendőkhöz. Közben reszeljük le a sajtot, a bacont és az újhagymát pedig vágjuk apró darabokra. Vegyünk elő egy tálat, és tegyük bele a reszeltsajtot, a bacont és az újhagymát is, majd öntsük le tejföllel, és ízesítsük sóval, borssal. Az elősütött csirkét vegyük elő, és öntsük le ezzel a tejfölös szósszal. Ha ez megvan, tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk 20-25 percig sülni. Tálaláskor rizs, tészta, de akár párolt zöldség körettel is asztalra tehetjük.
Ha még több tejfölre vágysz, kóstold meg a gombás-tejfölös csirkecombot tepsiben elkészítve!