Olcsó, laktató és nagyon finom: Így készül a klaszikus lebbencsleves
Ez az egyszerű recept akár vacsorához vagy egy vasárnapi ebédhez is kitűnő választás lehet. Tökéletesen laktat magában, még második fogásra sincs szükség mellé.
Hagyományos lebbencsleves
Hozzávalók
- 8 dkg lebbencs tészta
- szalonna
- 1-2 nagyobb krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
Elkészítés
A tésztát a szalonna zsírjában aranybarnára pirítjuk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítjuk a tésztát a hagymával együtt, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát is. Öntsük fel az egészet vízzel, tegyük hozzá a kockára vágott krumplit és a fűszereket, majd főzzük addig az egészet, amíg a krumpli is megpuhul.