Igazi különlegesség: Majonézes brokkolisaláta – Egy olcsó, de mégsem unalmas köret!
A sült húsok tökéletes kiegészítője, ám önmagában is fenséges eledel.
Brokkolisaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg brokkoli
- 1 szál póréhagyma
- 1 doboz morzsolt kukorica
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kis tubus majonéz
- ½ dl olívaolaj
- mustár (ízlés szerint)
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva sós vízben feltesszük főni. Ha már forr a víz, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit is, amikor pedig mindkettő megfőtt, szűrővel kiszedjük egy nagyobb tálba a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szelt hagymát és a lecsepegtetett kukoricát, meglocsoljuk az olívaolajjal, valamint pár csepp mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül belenyomjuk a majonézt, és belekeverjük a tejfölt is. Egy-két órán át hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek, és már fogyaszthatjuk is!