Ne keresd tovább: Megtaláltad a legjobb juhtúrós sztrapacska receptjét!
Ennyire egyszerű elkészteni.
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- 7 dkg szalonna
- 1 dl tejföl
- só
Elkészítés
A meghámozott krumplit nyersen lereszeljük, egy csipet sót hintünk rá és hagyjuk állni. A levét kb. 15 perc után kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tojást, a lisztet és ha szükséges, annyi vizet, hogy összedolgozva egy nokedli állagú masszát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd, ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, még 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kihalásszuk és hagyjuk lecsöpögni. Közben a szalonnát zsírjára pirítjuk, ezután kiszedjük és félretesszük. A galuskát a szalonnazsíros lábasba halmozzuk, elkeverjük a tejföllel összedolgozott túróval és rászórjuk a ropogósra sült szalonnát is.