Bársonyos narancsos sajttorta: tökéletes kísérője egy jó kávénak

A hosszú húsvéti hétvége tökéletes alkalom arra, hogy kicsit ellazuljunk egy finom süti és egy jó kávé mellett.
Narancsos sajttorta
Hozzávalók - Keksz alap
- 100 g cukor
- 200 g liszt
- 120 g vaj
- 1 ek tejszín
- 1 ek fahéj
- 1 tk vanília kivonat
Sajtkrém
- 100 ml víz
- 5 zselatin
- Egy nagy narancs leve
- 400 g sajtkrém (mascarpone)
- 200 g túró
- 150 g nádcukor
- 200 ml tejszínhab
Elkészítés
Keksz alap
Keverjük össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd tegyük bele, és egyengessük el a tésztát. Süssük 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.
Sajtkrém
Áztassuk a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsük fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsuk el a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint. Keverjük össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsük rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverjük bele a tejszínhabot. Öntsük rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.
Lapozz a sütés nélküli csokitorta és a házi képviselőfánk receptjéért is!
Fotó: Nespresso
Oldalak
This is a modal window.