Nap receptje: Csokoládés-meggyes gombóc

Desszertként és főételként is megállja a helyét, azonban a hagyományosan elkészített szilvás töltelék helyett ínycsiklandó étcsokoládéval és zamatos, friss meggyel töltjük meg az gombócokat.
Hozzávalók (kb. 20 gombóchoz):
1 kg lisztes, öregebb krumpli
30 dkg liszt
1 tojás
csipet só
20 szem magozott meggy
15 dkg zsemlemorzsa
napraforgóolaj
porcukor
étcsokoládé
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd miután sós vízben puhára főztük, szűrjük le, és törtjük pépessé villával. Várjuk meg, míg kihűl, ezután keverjük el a tojással, a sóval és csak annyi liszttel, amennyit felvesz. Gyúrjuk össze a tésztát, majd pihentessük fél órát. Közben mossuk meg a meggyet, magozzuk ki, a zsemlemorzsát pirítsuk meg aranyszínűre egy kis olajon, a csokoládét pedig törtjük apróbb darabokra, majd tegyük a magozott meggyek közepébe. A tésztát nyújtsuk ki, osszuk 20 részre, formázzunk belőlük gomócokat, majd tenyerünk között nyújtsuk ki kb. fél centire őket, helyezzük bele a csokival töltött meggyszemeket, majd formáljunk belőlük gombócot. Sós vízben főzzük meg őket, egészen addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Ezután forgassuk meg a gombócokat a pirított zsemlemorzsában és porcukorral szórva azonnal tálalhatjuk.