Készíts kebabot!
A kebab egy arab eredetű húsétel, ami tökéletes kiegészítője lehet egy délutáni sütögetésnek. Most te is megtudhatod, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók 4-6 személyre:
1 kg darált bárányhús
1/2 kg darált marhahús
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 kávéskanál őrölt kömény
3/4 kávéskanál őrölt koriander
1-2 kávéskanál só
frissen őrölt bors
2 nagy tojás
kevés napraforgóolaj
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a fokhagymát szétpréseljük. Ezután a húsokat egy tálba tesszük a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a többi fűszerrel, majd jól összegyúrjuk. Hozzáadjuk a tojásokat is és sima masszát gyúrunk belőle. Kis golyókat hengergetünk belőle, nyársra húzzuk, végül olajban megforgatjuk, és 6-10 cm-re az izzó parázstól, 10-15 percig sütjük, amíg kívül barnára sül, de belül rózsaszín marad. Tálalhatjuk kevert salátával és pitával.