Minden pasi megnyalja utána a tíz ujját: Marhahúsos muffin

Pofonegyszerű az elkészítése és nemhogy a férfiak, még a nők is repetáért nyúlnak!
Marhahúsos-cheddaros muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 10 szelet bacon vagy fél csomag a kockára vágott, készen kapható baconból.
- 15 dkg cheddar sajt
- Fél kg darált marhahús
- Só
- Bors
- Olívaolaj
képünk illusztráció
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 190 fokon.
Először is pirítsd meg a bacont. Amíg hagyod hűlni, a darált húst keverd össze a sóval és borssal. Egy kevéske olívaolajjal vékonyan kikenheted a muffinformákat. Azután nagyjából egy maréknyi darált húsból formázz golyót, kezd el szétlapítani és helyezd bele a formába. Jusson az oldalára is hús!
Mikor ezzel megvagy, mehet bele a bacon az aljába, legvégül pedig a reszelt cheddar sajt a tetejére. 15-20 perc alatt meg is sül.
Ha gondolod, csinosítsd a tetejét metélőhagymával, dresszinggel, de azok nélkül is megállja a helyét. A sajtos-baconos-marha íz önmagáért fog beszélni!
Így „nasiként” is fogyaszthatóak, de egy kis ribizivel komplett ebédként is tálalhatod őket. Mutatósak és gazdag ízvilága kellemes élményt hagy bennetek!