Méteres kalács: A retró finomság, amit mindenki szeret
Igaz, már véget értek az ünnepek, de pont emiatt sem feledkezhetünk meg az ilyen finomságokról, ebben a borús januári időszakban.
Méteres kalács - Hozzávalók
A tésztához
- 6 tojás
- 39 dkg porcukor
- 2 evőkanál olaj
- 1dl víz
- 34dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 3 kávés kanál kakaópor
A krémhez
- 2 csomag epres pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál rum
A mázhoz
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és alaposan elkeverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a kikevert tésztához. Ha ezzel elkészültünk, akkor egy őzgerinc formába öntjük a tészta felét, a másik feléhez pedig hozzáadunk 3 kávéskanál kakaóport és ezt is egy őzgerinc formába töltjük. Amíg a tészta megsül a krémet is elkészíthetjük. Ehhez a margarint és a cukrot a rummal együtt habosra keverjük. A pudingot pedig megfőzzük, majd várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután pedig keverjük össze a margarinos krémmel. Miután elkészült a krém, a tésztát vágjuk fel szeletekre és töltsük meg a szeleteket felváltva (egy kakaós,egy sima). Miután elkészültünk olvasszuk fel a csokoládét és vonjuk be vele az elkészült süteményt. Az elkészült süteményt végül tegyük be egy-két órára a hűtőbe, tálaláskor pedig átlósan vágjuk fel.