Fincsi melegszendvics, lengyel köntösben – Zapiekanka
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/zapiekanka_homeinthefingerlakes.com_2017.jpg?itok=DvH-ZvLj)
Olvasztott sajt, ízletes sonka és roppanós gombaszeletek találkozása. Brutálisan egyszerű, ám az élmény varázslatosan összetett. Igazi vasárnapi kényeztetés. Smacznego! (Jó étvágyat!)
Zapiekanka
- 2 bagett
- 30-40 dkg csiperkegomba (használhatsz konzervet is)
- 20-30 dkg sonka
- 8-10 dkg sajt
- vaj
- só, bors
- ketchup
- majonéz
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Vágjuk félbe a bagetteket és vajazzuk meg őket.
- A gombát szeleteljük fel vékonyan és süssük át pár perc alatt (a konzervről öntsük le a levet).
- Pakoljuk a bagettekre a vékony csíkokra vágott sonkát és gombát. Ekkor meghinthetjük egy kis sóval és borssal is. Végül szórjuk meg a sajttal, ami bármilyen sajt lehet. A legyelek szeretik a cheddart, a juhsajtot és a kecskesajtot is.
- 15 perc alatt készre sütjük amíg a sajt ráolvad, és a bagett ropogós lesz. Ízlés szerint tehetünk rá ketchupot és majonézt vagy mindkettőt és félbe vágva tálaljuk.
Smacznego! (Jó étvágyat!)