Megmaradt néhány tojássárgája? Íme 7 dolog, amire felhasználhatod!
Ha eddig te is mindig kidobtad a sütemények vagy egyéb ételek készítésekor megmaradt tojássárgáját, akkor nagyot hibáztál, ugyanis van 7 olyan dolog (ha nem több), amire biztosan felhasználhatod ezt az értékes alapanyagot úgy, hogy nem pazarolsz.
Ne dobd ki!
Valószínűleg te is gondolkodtál már azon, hogy mihez kezdj a megmaradt tojássárgájával – ha nem tervezed azonnal felhasználni, azt érdemes figyelembe venned, hogy akár már egy nap után is kiszáradhatnak a hűtőszekrényben, így érdemes egy kis vizet is hozzákeverni tárolás előtt. Ehhez nem kell felverni a tojást, a lényeg, hogy egy fedett edényben tárolva hűtsük le, felhasználás előtt pedig távolítsuk el a vizet. Ezzel a trükkel akár 2-3 napig is frissen tarthatjuk a tojássárgáját, aztán pedig számos módon fel is használhatjuk ezt az egészséges alapanyagot ahelyett, hogy kidobnánk – nem tudod, mit kezdhetsz vele? Lapozz, a következő oldalon 7 javaslatot mutatunk!