Majonézes padlizsánkrém - Recept
Aki még nem kóstolta a padlizsánkrémet, az elképzelni se tudja, mit veszített! Egy szelet pirított kenyérrel az egyik legfinomabb vacsorát készíthetjük el, ha ezt az egyszerű krémet választjuk mellé.
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl majonéz
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés
A padlizsánt sütőben kb. 40 percig, puhulásig sütjük, majd ha kész, lehúzzuk a héját, majd apróra szeleteljük. A darabokat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát. Tegyük hozzá a mustárt és a majonézt is, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy botmixerrel keverjük krémesre, majd rakjuk a hűtőbe 1-2 óra erejéig.
Ezt is ajánljuk: Füstös barbecue szósz házilag