Körteleves - Recept
Körtéből megéri sokat enni, hiszen remek hatással van az egészségünkre. Nem csupán nyersen, hanem megfőzve is érdemes sokat fogyasztanunk belőle.
Hozzávalók
- 4 nagy körte
- fahéj
- szegfűszeg
- 5 ek barnacukor
- 1 ek kókuszos pudingpor
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 ek citromlé
- só
Elkészítés
Mossuk meg a körtéket, hámozzuk meg, szedjük ki a magházát és szeleteljük fel. Locsoljuk meg citromlével és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot, a sót és főzzük meg, azonban figyeljünk oda, hogy ne legyen túl puha. A pudingport keverjük el a tejszínnel és öntsük hozzá a körtéhez, egyet még forraljunk rajta, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor díszíthetjük tejszínnel.