Körtés rizspuding fahéjjal - Recept

Az édes körte teszi ellenállhatatlanná ezt a hagyományos, rizses desszertet, ami a fahéj fűszerességével azonnal belopja magát majd a szívedbe. A receptért olvass tovább!
Hozzávalók
- 6 dl tej
- fél bögre rizs
- 5 db körte
- 8 dkg kristálycukor
- 2 db tojás sárgája
- fél citrom
- 1 db narancs
- 2-3 evőkanál méz
- vaníliaaroma
- fahéj
Elkészítés
Főzzük puhára a rizst a tejben, adjuk hozzá a cukor felét és egy csipet sót is. A maradék cukorral keverjük habosra a tojássárgáját, adjuk hozzá a vaníliát, valamint a fél citrom és a narancs lereszelt héját. Keverjük az egészet a rizshez, forraljuk még egy percig, majd vegyük le a tűzről. Amíg hűl, hámozzuk meg és szeleteljük fel a körtéket és forgassuk meg őket felforrósított mézen. Ízesítsük őket a megmaradt citrushéjakkal és fahéjjal. Ha kihűlt, halmozzuk a tálkákba szedett rizspuding tetejére.