Magos ciabatta - Olasz kenyér
Mi imádjuk ezt az olasz származású, szögletes kenyeret. Nem csak megenni jó, de elkészíteni sem nehéz!
Hozzávalók:
- 20 g vaj
- 20 g kristálycukor
- 20 g só
- 20 g friss élesztő
- 380 ml víz
- 1 evőkanál ecet
- 100 g rétesliszt
- 150 g Graham liszt
- 150 g rozsliszt
- 300 g búzaliszt
- 150 g magkeverék
Elkészítés:
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb. 120 percet vesz igénybe. Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk és a magkeverék 2/3-át beledagasztjuk. Kinyújtjuk kb. egy ujjnyi vastagra a tésztát. Ráterítjük a maradék magkeveréket, majd hármas hajtással összehajtjuk, majd újra kinyújtjuk kb. 1 ujjnyi vastagságúra. Görgős vágóval 16 db, kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, majd langyos helyen a megkelesztjük kb. 45 perc alatt. Megkenjük a tetejét hideg vízzel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük hideg vízzel, majd hagyjuk kihűlni.