Lime-os avokádóleves csirkével
Először talán kissé szokatlannak tűnhet ez a recept, de aki megkóstolja, biztos bevezeti a mindennapokba ezt a savanykás nyári levest.
Hozzávalók
- 1 ½ ek. olívaolaj
- 1 db hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 db friss erős paprika
- 1 pár csirkemell
- 1 liter csirke alaplé
- ¼ csésze friss lime lé
- 1 db paradicsom
- só
- bors
- 1 db avokádó
Elkészítés
Egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat és szórjuk bele a feldarabolt hagymát, a fokhagymát, és a magozott, aprított paprikát, majd 4-5 percig pirítsuk. Tegyük a felkockázott paradicsomot és csirkemellet, valamint a citromlevet a csirke alaplébe, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint és addig főzzük (körülbelül 5 percig), amíg megfő a csirke. Keverjük bele a meghámozott, felkockázott avokádót és még forraljuk egy kicsit. Tálaláskor díszíthetjük akár tortilla chips-el.
Kóstold meg az alkoholmentes teás mojitót!
Fotók: wallpaperage.com, cookinglight.com