Könnyű nyári saláta babbal
A friss, könnyed salátákból sosem elég, főleg a nagy hőségben. Ez a babbal és borsóval készült angol saláta tökéletes választás egy nyári ebéd kiegészítéséhez.
Hozzávalók
- 500 g friss borsó és lóbab
- 3 ek. extra-szűz olívaolaj
- 6 db újhagyma
- néhány fejessaláta levél
- 1 db citrom leve és héja
- 1 csokor friss petrezselyem
Elkészítés
Tegyük a borsót, a babot egy nagy lábasnyi forrásban lévő sózott vízbe, de 1-2 percnél tovább ne hagyjuk benne, majd szűrjük le. Tegyük félre és egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, majd dobáljuk bele az apróra vágott újhagymát, az összetépett salátaleveleket, és a citrom levét, valamint lereszelt héját. Fűszerezzük ízlés szerint, majd adjuk hozzá a borsót, a babot és jól rázzuk össze az egészet. Ezután a tetejét szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
Fotók: flickr.com