Padlizsánkrém, a krémek krémje – mutatjuk a legtutibb receptet
Elronthatatlan és nagyon ízletes.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 nagyobb padlizsán
- 1 közepes vöröshagyma
- 1,5 dl majonéz
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, majd szárazra törölt padlizsánokat félbevágjuk és húsukkal lefelé fordítva, kb. 180 fokos sütőben szűk 1 óra alatt puhára sütjük. Ha kész, a padlizsán belsejét egy tálba kaparjuk és villával összetörjük, majd sózzuk és borsozzuk. Nem maradt más hátra, mint hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a zúzott fokhagymát, ezután pedig belekeverjük a majonézt is. Ha nagyon krémesre szeretnénk készíteni, botmixerrel pürésíthetjük. Úgy lesz a legfinomabb, ha legalább egy napig hagyunk neki pihenőidőt a hűtőben.