Laktató téli vitaminsaláta
Mindenki tisztában van vele, hogy télen szervezetünk a szokásosnál jobban igényli a törődést. A napfényre most nem igazán számíthatunk, de itt egy finom szezonális saláta recept, ami garantálja a napi vitamin adagodat!
Mindenki tisztában van vele, hogy télen szervezetünk a szokásosnál jobban igényli a törődést. A napfényre most nem igazán számíthatunk, de itt egy finom szezonális saláta recept, ami garantálja a napi vitamin adagodat!
Ezt a könnyen elkészíthető ételt még akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha épp a szilveszteri csodaruhád miatt koplalsz.
Nem kell más hozzá, csak egy 1 db sárgarépa, 1 közepes fej lilahagyma, 25dkg savanyú káposzta, 40 dkg cékla, 40 dkg krumpli, olivaolaj, só és bors. Az alaposan megtisztított burgonyát héjában kell megfőzni, majd miután kihűlt apró kockára kell szeletelni őket. Ezután a sárgarépát, a lilahagymát és a céklát reszeld bele a savanyúkáposztába, aztán locsold meg egy kis olívaolajjal, ízlésed szerint sózd, borsozd.
Ezek után nincs más hátra, mint a krumpli kockákat hozzáadni. Ha ez megvan, alaposan keverd össze! Egy kis időre rakd be a hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek és lehűljön az étel, aztán már tálalhatod is. Szervezeted igazán hálás ezért a sok-sok vitaminért, és a legjobb, hogy bármilyen diéta mellett fogyaszthatod.