Kovács Áron mákos bejglije

A bejgli nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Kovács Áron a Kétszersült című műsorban készítette el bejgli receptjét. Íme!
Hozzávalók:
• 4 pohár liszt
• 4 evőkanál cukor
• 1 pohár langyos víz
• 2 db tojás gyengén felverve
• 2 tasak szárított élesztő
• ½ pohár puha vaj
• 1 teáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt egy tálba morzsoljuk. Vízzel és cukorral addig keverjük, míg folyékony állagú nem lesz. A lisztet vajjal, robotgép segítségével összekeverjük. Beletesszük a tojásokat, sót és az élesztős keveréket is. Addig keverjük, míg a tészta egyenletes lesz és elválik a tál oldalától. Ne hagyjuk megkelni! A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel és összecsavarjuk. Kizsírozott tepsiben, 350 C-on, körülbelül 30-45 percig, barnulásig sütjük.
Mákos töltelék:
A hozzávalókat, a felforralt tej ¾-vel tálban összekeverjük. Ha nem elég kenhető állagú a töltelék (bár sűrűnek kell lennie), adjuk hozzá a maradék tejet is. Négyfelé osztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztákat.
Oldalak
