Könnyű mogyorós süti, a legjobb hétvégi finomság

Közelednek az ünnepek, ilyenkor nyugodtan elcsábulhatunk a finomságokat. Főleg akkor, ha valami ennyi jó és könnyű, mint ez a sütemény.
Mogyorós sütemény
Hozzávalók:
- 6db tojás
- 18 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 18 dkg darált mogyoró
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg mogyorós bevonó
- csapott teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a formát kivajazzuk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórunk 8 dkg cukrot. A vajat a maradék cukorral és fahéjjal habosra keverjük. Ezután belerakjuk a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a mogyorókat és a szemlemorzsát. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát a formába töltjük, majd 160 fokon körülbelül egy órán át sütjük. Megvárjuk, míg lehül, majd kivesszük a formából. A mogyorós bevonót megolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütit. Miután a máz megdermedt, már kész is az ínycsilandó mogyorós sütemény!
Még két finomságért kattints a következő oldalra!
Fotó:123rf.com
Oldalak
