Könnyű és laktató töltött padlizsán
Nagyon finom ebédötlet.
Töltött padlizsán - Hozzávalók:
- 4 db padlizsán
- 150 g darált marhahús
- 4 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 7 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- ½ pohár petrezselyem
- 1 pohár víz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A padlizsánt mossuk, majd pucoljuk meg, de a szárát hagyjuk meg. Ha szeretnénk megszabadulni a kesernyés ízétől, tegyük vízbe negyed órára, majd finoman nyomkodjuk ki. Szurkáljuk meg, hogy gyorsabban megpuhuljon. Sütőpapírral bélelt sütőbe helyezzük a padlizsánokat, egy evőkanál olajjal meglocsoljuk, és körülbelül 30 percig sütjük. Amikor kész, óvatosan félbevágjuk őket és kikanalazzuk a közepüket. Két evőkanál olajat megmelegítünk serpenyőben, és üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot és megkeverjük. Kockázzunk fel egy paradicsomot és adjuk a már barnuló húshoz. Addig keverjük, amíg csak nagyon kevés víz lesz a serpenyőben, majd levesszük a hőről. Petrezselyemmel megszórjuk és összekeverjük. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a padlizsánokat. Hőálló edénybe fektetjük majd paradicsomot és 2 paprikát vágunk rá. Egy evőkanál sűrített paradicsomot egy pohár vízzel felhígítjuk és ráöntjük a padlizsánra. Az egészet locsoljuk meg olívaolajjal és körülbelül 20 percig süssük.