Könnyű és finom: padlizsánkrém
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A mediterrán országokon kívül Erdélyben is igen kedvelt fogás a padlizsánkrém. Diétázóknak is kiváló, hiszen kevés kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
- fél kg padlizsán (érett, sötét színű)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 tojássárgája
- 2 dl olaj
- só, bors, fokhagyma ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánunkat egy tűvel megszurkáljuk, majd tepsiben közepes lángon megsütjük, de elkészíthető grillrácson is. Az sem baj, ha megfeketedik a héja, mert belül ízletesebb lesz. A sült padlizsánt mossuk meg, majd húzzuk le a héját, majd még egyszer tisztítsuk meg vízzel . Villával vagy mixerrel törjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és az olajat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele az apróra vágott lilahagymát. Aki szereti, belenyomhat egy gerezd fokhagymát is a krémbe.
Tálalás:
Pitára vagy pirítósra kenve önmagában is kiváló könnyű étel. Tálaljunk mellé paradicsomot és lilahagymát.