Könnyű előétel: Tiranai sült paprika fetával
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Könnyű ebédnek, vacsorának vagy előétel gyanánt remek választás a tiranai sült paprika fetával.
Hozzávalók:
• 225 g zöldpaprika vagy piros kaliforniai paprika
• 450 g paradicsom
• 225 g feta sajt
• 1 ek liszt
• 110 g vaj
• 3 ek olívaolaj
• bors
• chili
Elkészítés:
A paradicsom és a paprika héjától szabaduljunk meg. 5-7 percig olívaolajon pirítsuk őket, majd tűzről levéve negyed órát hűlni hagyjuk. Tetszés szerinti nagyságúra összevágjuk. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk. Hozzáadjuk a lisztet, sós túrót, vagy fetát, és sóval, borssal, chilipaprikával ízesítjük. Beletesszük a már összevágott zöldségeket és 175 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Frissen, melegen tálaljuk.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.