Klasszikus újratöltve - Csokoládés tejberizs
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A tejberizs sokaknak a nosztalgiát, a menzás-éveket juttatja eszébe. Most azonban megmutatjuk, hogyan készítheted el egy újabb változatát: a csokis tejberizst.
Hozzávalók
• 20 dkg rizs
• 6 dl tej
• 10 dkg étcsokoládé
• 10 dkg tejcsokoládé
• 10 dkg cukor
• 1 mk. fahéj
• 3 dl tejszín
Elkészítés
A jól megmosott rizsre annyi vizet engedünk, amennyi éppen ellepi, és feltesszük főni. Ezalatt a tejet felmelegítjük, és az étcsokoládét felolvasztjuk benne. Amint a rizs felszívta a vizet, hozzáöntjük a csokis tejet, és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett, tovább főzzük. Ha túl sűrű, önthetünk hozzá még tejet. Amikor megfőtt, hozzáadjuk a cukrot és a fahájat, majd lehűtjük a tejberizst. A tejcsokoládét durvára vágva belekeverjük az ételbe, majd az egészet hűtőbe tesszük egy kis időre.
Tálaláskor kandírozott narancshéjjal díszíthetjük.