Csirketorta - Ízletes fogás
Ha valami könnyen elkészíthető, húsos, sült ennivalóra vágysz, a csirketortát neked találták ki! Megmutatjuk, hogyan készítheted el!
Hozzávalók
• 1 kg csirkemell filé
• 40 dkg bacon
• só
• bors
• 1 tk. őrölt szerecsendió
• 2 tojás
• 10 dkg liszt
• 30 dkg sajt
Elkészítés
Egy jénai tál belsejét kibéleljük baconnel. A csirkemell filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy kis szerecsendióval is ízesítjük. Ezután lisztbe, majd tojásba forgatjuk a húst, és egy réteget helyezünk a baconre. Majd következhet egy réteg reszelt sajt, és újra a bacon, a hús és a sajt. A tetejére öntsük rá a maradék tojást, és szórjuk meg sajttal. Alufóliával lefedve, 170 fokon, nagyjából 30-40 percig süssük. Amikor elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy összeálljon, és szeletelhető legyen.
Kóstold meg a parmezános csirkét fűszervajjal!