Királyi fogás: Klasszikus hagymás rostélyos
Egy tökéletes családi ebéd mennyei főfogása lehet ez az étel.
Hagymás rostélyos
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db közepes fej vöröshagyma
- 4 nagy vagy 8 kisebb szelet rostélyos
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál mustár
- só, őrölt bors
- étolaj
Elkészítés:
Kikeverjük a mustárt 4-5 evőkanál étolajjal, melyet ezután őrölt borssal fűszerezünk. Az elkészült mustáros páccal vékonyan bekenjük a hússzeleteket, melyeket vagy néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe teszünk. Miután letelt a pácolási idő, a húst megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Eközben megtisztítjuk a hagymákat és vékony karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és a hagymakarikákat megforgatjuk étkezési keményítőben. Belerakjuk a forró olajba és arany barnára sütjük. A megmaradt olajban megsütjük a hússzeleteket is. Tálalásnál a hagymakarikákat a hússzeletekre halmozzuk. Köretként fogyaszthatunk hozzá krumplifánkot, sültkrumplit, zöldségeket és salátát.