Kedvenc strandkajánk, a lángos - Recept
Nyár, forróság, vízpart... mi kellhet még? Hát persze, hogy lángos! De nem csak a piacon és a balatonparton juthatunk hozzá ehhez a finomsághoz, hanem mi magunk is elkészíthetjük!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 dl forró víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- olaj
- tetejére fokhagyma, sajt, tejfől
Elkészítés
Az élesztőt vízben felfuttatjuk, jól kikeverjük, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverjük és fél órán keresztűl letakarva kelesztjük. Kezünket beolajozva a masszából közepes gombócokat szakítunk, amikből óvatosan lángosokat formázunk. A legjobb, ha a tésztát a széleinél fogva körbe-körbe nyújtjuk. Amikor eléri a megfelelő nagyságot, forró olajba tesszük és alaposan átsütjük. Ha készen van, a felesleges olajat lecsepegtetjük róla, és tetszés szerinti feltétekkel fogyasztjuk.
Ezt is ajánljuk: Bélszínlángos - Katt ide!