Citromhéjjal sütött laska gomba kalap, parmezánnal - Recept

A gomba nem csupán egészséges, de finom is, épp ezért sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk.

Hozzávalók

  • 8 laska gomba kalap
  • 1 citrom reszelt sárga héja
  • citrom bors, kakukkfű
  • olívaolaj
  • parmezán

Elkészítés

A laska gomba szárait vágjuk le, csak a kalap maradjon. Olajozzuk be őket, majd szórjuk meg citrom borssal, kakukkfűvel és reszeljük rá a citrom héját. Hőlégkeveréses módban, 200 fokon süssük 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg alaposan reszelt parmezánnal, és kínáljunk hozzá pirítóst.

Tipp: barna laska gombával is próbáljuk ki, amit sütés előtt reszelt sajttal szórunk meg.

Ezt is ajánljuk: Gombás szendvicskrém - Katt ide!

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Lifestyle
A Halak a héten olyan szituációban találhatja magát, ami próbára teheti hűségét. Heti horoszkóp.
Fashion&Beauty
Az énekes-színésznő tudja mitől döglik a légy: a minap abban a darabban pózolt a vörös szőnyegen, ami a 2025-ös év első hónapjainak legnagyobb trendje lesz, nem véletlenül.
Utazás
A többség ritkán jár étterembe, de ez nem kifogás arra, hogy ne tudjuk az alapvető illemszabályokat. Mutatunk néhányat, amit a magyarok gyakran megszegnek.
Home&Design
Íme, a tökéletes példája annak, hogyan ötvözhetjük a természetes anyagokat a modern designnal. Az esztétikai szépségen túl ezek a bútorok a fenntarthatóságot és a funkcionalitást is képviselik,...
Fashion&Beauty
Különösen népszerű lehet azok számára, akik szeretik a letisztult, mégis figyelemfelkeltő kiegészítőket.
Lifestyle
Vesd be ezt a 3 egyszerű tippet, és soha többé nem készül rossz kép rólad!