Citromhéjjal sütött laska gomba kalap, parmezánnal - Recept
A gomba nem csupán egészséges, de finom is, épp ezért sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk.
Hozzávalók
- 8 laska gomba kalap
- 1 citrom reszelt sárga héja
- citrom bors, kakukkfű
- olívaolaj
- parmezán
Elkészítés
A laska gomba szárait vágjuk le, csak a kalap maradjon. Olajozzuk be őket, majd szórjuk meg citrom borssal, kakukkfűvel és reszeljük rá a citrom héját. Hőlégkeveréses módban, 200 fokon süssük 15 percig. Tálaláskor szórjuk meg alaposan reszelt parmezánnal, és kínáljunk hozzá pirítóst.
Tipp: barna laska gombával is próbáljuk ki, amit sütés előtt reszelt sajttal szórunk meg.
Ezt is ajánljuk: Gombás szendvicskrém - Katt ide!