Eperlekváros lepény dióval - Recept

Mai desszertünk egy ezerféleképpen variálható sütemény, melyet bármilyen lekvárral elkészíthetünk, és akármilyen diófélével vagy maggal szórjuk is meg, a siker garantált!
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojás
- 3-4 evőkanál eperlekvár
- 10 dkg dió
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 db citrom héja
Elkészítés
A tojások szétválasztása után a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. A reszelt citromhéjat és az eperlekvárt is hozzáadjuk. A lisztet leszitáljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát, majd apránként a vajas keverékhez szitáljuk. Ezek után mehet bele a tojásfehérje habja óvatosan, lazán elkeverve. Egy kisebb tepsit kivajazunk, belisztezünk és ebbe öntjük a masszát, majd megszórjuk a diószemekkel. Az előmelegített sütőben 25 percig, 175 fokon sütjük.
Ezt is ajánljuk: Eperdzsem recept - Katt ide!