Kaszinótojás
A kaszinótojás nem tartozik a legtrendibb ételek közé, de ez valójában senkit sem érdekel, hiszen csupán egy dolog számít: az isteni íze.
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 dkg vaj
- ½ mk fehér bors
- ½ mk só
- 1 mk mustár
- 1 ek majonéz
A bevonathoz
- 2 ek majonéz
- 1 ek tejföl
- só, mustár ízlés szerint
- ¼ mk citromlé
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük. A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk, és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük, és a vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors) és jól összedolgozzuk. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk. Franciasaláta ágyon tálaljuk.
Kóstold meg az ínycsiklandó tonhalkrémmel töltött tojást is!