Jeges különlegesség - Alkoholos, gyümölcsös jégkocka
A koktélok rendkívül kedveltek és már alapból különlegességnek szamítanak. Ennek ellenére még tovább lehet cifrázni, ha saját magunk készítünk jégkockákat.
Hozzávalók:
- Víz
- Bármilyen alkohol
- Bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
Ebben a receptben az a jó, hogy mindenki saját maga választja meg az arányokat, viszont amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ha égetett szeszből készítjük a jégkockákat, akkor ügyeljünk arra, hogy a keverék megfelelő arányban tartalmazzon vizet, máskülönben nem fog megfagyni!
Nagyon dekoratív és különleges, ha különböző színű likőrökből készítjük a jégkockákat, hiszen egy narancsos koktélban nagyon jól mutat a Blue Curacaoból készült jégkülönlegesség. Emellett gyümölcsöket is tehetünk a jégkockákba (apró citrusszeleteket, ribizlibogyót, szedret, málnát stb.), de akár mentalevéllel is díszíthetjük.
A színek mellett a formákkal is variálhatunk, hiszen a boltokban már rengeteg formájú jégkockatartót lehet vásárolni. Nem fontos feltétlenül színes jégkockákat készítenünk, elég ha a gyümölcsdarabokat fehérrumos, vizes oldattal öntjük fel, a hatás akkor sem arad el.