Így készíthetsz eredeti olasz pizzatésztát: könnyebb, mint hinnéd
Mi imádjuk elkészíteni az eredeti olasz tésztát a piiához, a receptet pedig el is hoztuk.
Hozzávalók
- fél kg liszt
- 25 g élesztő
- másfél tk cukor
- 300-350 ml meleg víz
- só
- 2 ek olívaolaj
Eredeti olasz pizzatészta: elkészítés
Az élesztőt a meleg vízben cukorral és olívaolajjal felfuttatjuk, a lisztet és a sót deszkára szitáljuk és egy lyukat formázunk a közepébe. A felfutott élesztőt beleöntjük a lyukba és összekeverjük. Sima tésztává gyúrjuk, kézzel kb. 10 percig dagasztjuk. Akkor jó a végeredmény, ha nem ragad. Veszünk egy tálat, kikenjük olívaolajjal és beletesszük a tésztát, majd kb. 1 órán át duplájára kelesztjük (lefedve). Ha letelt az idő, lisztezett deszkán tetszőleges vékonyra nyújtjuk, formázzuk és megpakoljuk a választott feltétekkel. Mehet a sütőbe, 200 fokon (légkeverés) kb. 10 percig sütjük (közben figyeljünk rá).