Banános-mogyoróvajas finomság: Ha megsütöd, te leszel a hétvége sztárja!
30 perc volt elkészíteni, de 15 percen belül is el is fogyott!
Banán? Mogyoróvaj? Együtt? Igen! Senki se rettenjen meg a kettő kombójától, mert komplett ízorgiát okoz a szájban és mindennek a tetejében teljesen egészséges! Nemcsak finom, de pokolian laktató is!
Banános-mogyoróvajas süti
Hozzávalók:
- 2 banán
- 1 púpos evőkanál mogyoróvaj
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 1 csészényi juharszirup
- Fél tasak szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tábla apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha van zöldségaprítód, akkor egész nyugodtan tedd bele a darabokra vágott banánt, a mogyoróvajat, a lenmagot, meg az összes többi hozzávalót, kivéve az étcsokoládét! Nagyon szépen krémes állagúvá darálja a keveréket.
Amennyiben nincs aprítód, akkor villával törd pépessé a banánt és utána add hozzá az összetevőket. Legvégül hozzákeverheted az étcsokoládét is. Akár mogyorót vagy más magvakat is hozzáadhatsz, de így is észbontó lesz!
Amint ezzel kész vagy, bélelj ki egy közepes jénait sütőpapírral és öntsd bele a keveréket. 15-20 perc alatt el is készül.
A végén olyan lesz az állaga, mint a brownie-nak, tehát nem kell teljesen megsülnie. Egy kicsit nedves marad a közepe, amit az olvadt étcsoki tesz majd tökéletessé. Nagyon puha és őrületesen finom!