Húsvét utáni villámdiéta - Sült csirkemell spenóttal és tojással
A húsvéti lakoma után nem baj, ha kicsit pihenteted a gyomrod egy könnyű csirkés étellel. A főtt tojás és a spenót tökéletes kísérője lesz a diétás, mégis fenséges csirkemellcsíkoknak.
Hozzávalók – 4 főre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 ek napraforgóolaj
- 3 ek szójaszósz
- 4 db tojás
- 20 dkg konyhakész bébispenót
- 4ek olívaolaj
- 1tk citromlé
- só
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és négy szeletre vágjuk fel. Serpenyőben felforrósítjuk a napraforgóolajat, és körbe pirítjuk rajta a hússzeleteket. A szójaszószt hozzáöntjük 1-2 ek vízzel együtt, és közepes lángon puhára sütjük-pároljuk a húsokat.
Közben a tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízzel leöblítjük őket, és meghámozzuk.
A spenótot összeforgatjuk az olívaolajjal és a citromlével, azután meghintjük 1 csipet sóval. A keveréket tányérokra halmozzuk, és elrendezzük rajta a félbevágott főtt tojásokat, valamint a felcsíkozott hússzeleteket.
Tipp: Ha kevésnek érzed a főtt tojást és a spenótot, dobd fel a tálat egy kis tésztával.