Segítünk választani - Ezek a borok elengedhetetlenek a húsvéti menühöz
Így lehetsz az ünnepek sztárja.
Fontos a megfelelő kísérő
Nyakunkon a húsvét, már biztosan te is készülsz rá valamilyen finom fogással. Azonban a nagy kapkodás közben ne feledkezz meg az ételt kísérő borokról sem, melyek elengedhetetlen kísérői a menünek, hiszen egy jó étel-bor kombináció mennyei ízvilágot teremt. Hogy ne ess pánikba az italok kiválasztása során, a segítségedre siettünk és összeállítottunk neked egy listát, melynek segítségével leveheted a lábukról a vendégeidet.
Főtt sonka mellé
A húsvét elengedhetetlen része a főtt sonka, melynek intenzív ízvilága nagyon meghatározó a borválasztás során. Bár akadnak olyanok, akik a friss fehér borra esküsznek, mi azonban ennél jobbat ajánlunk. A száraz rozé nagyobb összhangban van ennek az ételnek az aromáival, ilyen az „Öröm” Rosé Cuvée is. Amennyiben az étel füstösségét szeretnéd hangsúlyozni, nyugodtan válassz vörösbort, a Balaton 750 Merlot- Syrah Cabernet Sauvignon például tökéletes választás.
Tojásos ételekhez
Az ünnep másik szerves kelléke a tojás. Lehet ez akár kaszinótojás, tojáskrém, vagy valamilyen különleges tojásos étel, mindenképpen szuper kísérő valamilyen száraz rozé, ezek közül is a Vinatus Pincészet száraz rozéja. Ha az előétel tojásos, érdemes egy könnyű fehér küvét beszerezned, például a Bodri Szekszárdi Fehér Cuvée-t.