Humusz házilag - Recept

Nincs is finomabb egy kis humusznál, amit sárgarépával, kígyóuborkával vagy zellerrel érdemes fogyasztani. Igazán ízletes és egészséges nasi.

Hozzávalók

  • 1 bögre csicseriborsó (előző nap beáztatva)
  • fél tk fekete kömény
  • 2-3 ek szezámpüré
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint kevés római kömény
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés

A beáztatott csicseriborsót annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. 20-30 perc alatt puhára fő. Ízesítsük sóval és fekete köménnyel. Ha megfőtt, adjuk hozzá a többi fűszert, valamint az olaj felét, majd egy botmixer segítségével pépesítsük. Fogyasztás előtt rácsurgathatjuk a maradék olívaolajat. Zöldségekkel fogyasszuk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thehealthyfoodie.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
David és Victoria Beckham beragyogták a Buckingham-palotában tartott állami bankettet, a róluk készült fotók alapján pedig kijelenthető, hogy ők is pont olyan előkelők voltak, mint bármelyik magas...
Fashion&Beauty
Egy jó téli csizma dolga nemcsak az, hogy melegen tartson, hanem, hogy feldobja a megjelenésünket a leghidegebb napokon is. Szerencsére a téli csizmatrendek idén is változatosak, és számos stílust...
Lifestyle
A Mérleg ma nagyon hálás lehet egy hozzá közel álló személynek. Napi horoszkóp.
Egészség
A legjobb pedig, hogy bármelyik boltban be tudjuk szerezni azt az italt, amit Japánban valódi gyógyírként tartanak számon, nem véletlenül.
Fashion&Beauty
Lilly Collins legutóbbi vörös szőnyeges megjelenése olyan szenzációsra sikeredett, hogy egy jó darabig még biztosan emlékezni fogunk rá.
Sztárok
Már csak egyet kell aludni, és december ötödikétől Magyarországon is bemutatják a mozikban az év egyik legjobban várt filmjét. A Wicked az Óz, a csodák csodája előzménysztorija, ami már alaposan...