Humusz házilag - Recept
Nincs is finomabb egy kis humusznál, amit sárgarépával, kígyóuborkával vagy zellerrel érdemes fogyasztani. Igazán ízletes és egészséges nasi.
Hozzávalók
- 1 bögre csicseriborsó (előző nap beáztatva)
- só
- fél tk fekete kömény
- 2-3 ek szezámpüré
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kevés római kömény
- 2 dl olívaolaj
Elkészítés
A beáztatott csicseriborsót annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi éppen ellepi. 20-30 perc alatt puhára fő. Ízesítsük sóval és fekete köménnyel. Ha megfőtt, adjuk hozzá a többi fűszert, valamint az olaj felét, majd egy botmixer segítségével pépesítsük. Fogyasztás előtt rácsurgathatjuk a maradék olívaolajat. Zöldségekkel fogyasszuk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!