Házi krémsajt - Recept
Készítsük el otthon a krémsajtot, és a reggelinél lepjük meg vele a szeretteinket. Biztos finomabb a boltinál!
Hozzávalók
- 2 db 0,5 l kefir
- 2 db 450 g natúr joghurt
- só, bors
- ízlés szerint fűszerek
- egy tiszta, mosható textilanyag
Elkészítés
A tiszta textilanyagba beleöntjük a 2 doboz kefirt és a doboz joghurtot, hozzáadunk ízlés szerint sót. Az anyagot összefogjuk és megkötjük, mint egy kis zsákot. A kis csomagunkat felakasztjuk a konyha egyik félreeső szegletébe alatta egy tállal, és hagyjuk, hogy 5-6 óra alatt kicsöpögjön a kefires-joghurtos keverékből a savó. A visszamaradt, sűrű krémsajtot már csak ízesíteni kell, ha szeretnénk. Lehet borssal, snidlinggel, lilahagymával, bazsalikommal, rozmaringgal és egyéb fűszerekkel kombinálni, és így akár többféle krémsajtot házilag előállítani.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!