Rakott karfiol kefires öntettel - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Valami laktató finomsággal szeretnéd ma meglepni a szeretteidet? Akkor próbálkozz a rakott karfiollal, amit a kefires öntet tesz különlegessé.
Hozzávalók
- 1 kg karfiol
- 5 dl kefir
- 4 tojás
- 2 db leveskocka
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 dkg vaj
- 1 púpos kanál liszt
- 7 dkg zsemlemorzsa vagy 2,5 dkg reszelt trappista sajt
- kevés só
Elkészítés
A karfiolt tisztítás és alapos mosás után nagyobb ízekre szedjük, annyi forró vízben főzzük meg, ami ellepi. Hozzáadjuk a leveskockát és a petrezselymet. ezzel együtt addig főzzük, míg hústűvel átszúrható nem lesz. Nagyobb tűzálló tálat vajjal kikenünk és meghintjük zsemlemorzsával. A maradék vajon a maradék zsemlemorzsát zsemleszínűre pirítjuk.
A kefires öntethez verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a lisztet, kefirt, 1 dl-t a karfiol főzővízéből, kevés ételízesítőt vagy sót és mindet jól összekeverjük.
A karfiolrózsákat a tálon egyenletesen elosztjuk és az öntetet ráöntve megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, vagy sajttal. Középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Ha szereted a karfiolt, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!
Fotó: