Humusz házilag - Pillanatok alatt kész és jobb, mint a bolti!

A humusz sokunk kedvence. A boltból vagy török éttermekből ismert csicseriborsó-krémet azonban otthon is pofonegyszerű elkészíteni, és az ízesítését is mi dönthetjük el!
Hozzávalók
- 250 g csicseriborsó konzerv
- 120 g szezámmag
- 1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- Só, fehérbors
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 dl olívaolaj
- 1 ág friss koriander
Elkészítés
A szezámmagot pirítsuk egy száraz serpenyőben világosbarnára, majd tegyük aprítógépbe, és 2 evőkanál olívaolajjal zúzzuk teljesen krémes állagúra. Adjuk hozzá a csicseriborsót, és egy keveset a konzerv levéből is, tegyük hozzá a sót, borsot, római köményt, fokhagymát és citromlevet is, majd dolgozzuk a géppel homogénné. A kész pasztát terítsük szét egy tányéron, alaposan csorgassuk meg olívaolajjal, majd némi korianderrel díszítsük.
Fotó: savoryorsweet.pl
Oldalak
