Hólabda - Tökéletes a nyári melegben
A nyári melegben biztosan furcsa egy ilyen nevű süteményről olvasni. Azonban ha elkészítitek, akkor világossá fog válni, hogy miért került ide.
Hozzávalók:
- 8 darab tojás
- 40 dkg porcukor
- 8 kanál forró víz
- Két evőkanál kakaó
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- Krémhez:
- 1,2 liter tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A 8 tojássárgáját a 40 dkg porcukorral és a 8 kanál forró vízzel habosra keverjük. Ehhez hozzáadunk két kanál kakaót, 25 dkg lisztet, 1 csomag sütőport, és a nyolc tojás felvert habját. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütjük.
A krémhez 1,2 liter tejet és 5 kanál lisztet sűrűre főzünk. 20 dkg vajat, 25 dkg porcukrot, és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverünk és összekeverjük a kihűlt krémmel. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és kettőt összeragasztunk a krémmel.
Mikor mindegyiket összeragasztottuk, a maradék krémmel kívül is megkenjük a gombócokat és kókuszreszelékkel megszórjuk őket. Ha akarjuk, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokit is.