Marcipános Stelzeni - Német édesség
Kóstold meg ezt a finom német sütit, garantáltan nem fog csalódást okozni!
Hozzávalók
Tésztához:
• 4 darab tojás
• 20 dkg porcukor
• 25 dkg margarin
• 30 dkg liszt
• 2,5 dl tejföl
• Tej
• 5 dkg kakaó
• Egy kávéskanál sütőpor
Marcipánréteghez:
• 25 dkg margarin
• 20 dkg porcukor
• 25 dkg búzadara
• 2 teáskanál mandulaaroma
Csokoládémázhoz:
• 25 dkg margarin
• 6 evőkanál kakaó
• 6 evőkanál porcukor
• 2 evőkanál tej
Elkészítés
4 tojást kikeverünk 20 dkg porcukorral, 25 dkg margarinnal, majd 30 dkg lisztet, 2,5 dl tejfölt, 5 dkg kakaót, egy kávéskanál sütőport, és egy kis tejet adunk hozzá. Ezután öntsük bele egy tepsibe a masszát, és előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20 percig süssük.
Közben készítsük el a marcipánréteget. 25 dkg margarint melegítsünk meg, majd tegyünk bele 20 dkg porcukrot, 25 dkg búzadarát, és két teáskanál mandulaaromát. Még melegen öntsük rá a kihűlt tésztára.
A marcipánréteg tetejére a csokimáz kerüljön: olvasszunk fel 25 dkg margarint. Közben 6 evőkanál kakaót, 6 evőkanál porcukrot, és 2 evőkanál tejet keverjünk simára, majd apránként keverjük hozzá a meleg margarint. Miután ez kész, öntsük rá a süteményünk tetejére.