Házi készítésű steak burgonya - Olcsó és finom
Különböző húsételek – nem csak steakek – mellé remek köret a steak burgonya. Izgalmasabb, mint a hagyományos krumpli köretek, ám nem igényel sokkal több fáradságot. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók
- 1 kg újkrumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- rozmaring
- kakukkfű
- vaj
Elkészítés
A burgonyát nem hámozzuk meg, csupán jó alaposan megmossuk. A csúnyább részeket a héjából lekapargáljuk, majd újra átmossuk. Ezután cikkekre vágjuk, majd kivajazott tepsibe helyezzük őket. A megtisztított és felszeletelt fokhagymát a krumpli darabok közé dugdossuk, és az egészre rászórjuk a sóból, borsból, pirospaprikából, rozmaringból és kakukkfűből álló fűszerkeveréket. Előmelegített sütőben, 200 fokon, pirosa sütjük.
Tálalhatjuk különböző húsételek, illetve vegetáriánus fogások mellé is!