Házi készítésű gyros - Recept
Szinte nincs is olyan, aki ne imádná a gyrost, de nem kell feltétlenül elmennünk érte egy étterembe, hiszen otthon is könnyedén elkészíthetjük akár vacsorára is.
Hozzávalók
- 30dkg csirkemell
- gyros villámpác
- pita
- uborka
- paradicsom
- saláta
- lilahagyma
- joghurt
- fokhagyma
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a páclevet elkészítjük egy tálban, majd beletesszük a csirkemell csíkokat és az egészet hűtőbe rakjuk nagyjából 1 órára, hogy összeérjenek az ízek. Amíg a hús pácolódik, készítsük el a salátát. Az összes zöldséget vágjuk össze és öntsük bele egy tálba. 1 óra elteltével a húst vegyük ki a hűtőből és süssük meg alaposan. Amikor a húsok elkészültek, érdemes a pitákat is átforgatni a serpenyőben és kicsit megpirítanunk. Ezután a piták tetejét levágjuk és elkezdjük megtölteni egy réteg zöldség, után jöhet egy réteg hús és ezt addig folytassuk, amíg meg nem telik a pitánk. Az öntethez a fokhagymát zúzzuk össze és keverjük bele a joghurtba, csípős szószhoz pedig egy kevés csípős piros aranyat keverjünk el az olívaolajjal és ezt csurgassuk a gyros tetejére.
Ezt is ajánljuk: Csirkesaláta grillezett barackkal és fetasajttal - Recept