Gnocchi: Kimondani nem könnyű, elkészíteni viszont pofonegyszerű
Íme, a legjobb recept!
Gnocchi
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- kb. 25 dkg liszt
- 1 ek búzadara
- 1 tojás
- 1 ek olaj
- só
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha kihűlt, krumplinyomóval áttörjük és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. A lisztet érdemes apránként a krumplihoz adagolni, hogy lássuk, mennyit vesz fel. Ha kész a tészta, cipókra osztjuk és ujjnyi vastag csíkokat sodrunk belőle. A rudakat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A gnocchikat egy lisztes villán végiggörgetve "bordázzuk", majd sós vízben kifőzzük. A gnocchi akkor főtt meg, ha feljött a víz tetejére.
Ha szeretnéd meglesni, hogyan kell formázni a gnocchit, segítségül nézd meg ezt a videót!