Baconös krumplirózsák: Egy igazán mutatós és laktató vendégváró

Kezdő szakácsok is bátran belevághatnak.
Baconös krumplirózsa
Hozzávalók:
- 4 yukon gold burgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- ½ tk fekete bors
- 1 tk só
- 12 csík szalonna
- parmezán díszítésnek
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A vékony karikákra szelt krumplit egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, sózzuk és borsozzuk és az egészet alaposan összeforgatjuk. Két szalonnacsíkot egymásra fektetünk, majd felsorakoztatjuk a krumplikarikákat, hogy azok félig fedjék egymást. A csík egyik végénél elkezdjük feltekerni krumplistól a szalonnát, majd a kész rózsát muffin sütőbe tesszük. 20 percre sütőbe toljuk, majd alufóliával lefedve még további 30 percig sütjük. Ha kész, a rózsák tetejét megszórjuk parmezánnal és kakukkfűvel.
Nézd, milyen egyszerű elkészíteni ezeket a csodás rózsákat!
További krumplis különlegességekért lapozz!
Videó: instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: Tasty.co
Oldalak
