Házi csokitojás recept húsvétra - Nem csak gyermekeknek
Mi lenne, ha idén nem a boltban vásárolt csokitojással várnánk a locsolkodókat húsvétkor, hanem házi készítésűvel? Nem csak remekül néz ki, de nagyon finom is. Íme, a recept!
Hozzávalók
- 250 g jó minőségű ét- vagy tejcsokoládé
- 1 tojásfehérje
- 155 g porcukor
- ételfesték
Elkészítés
Olvasszuk meg a csokoládét, majd a tojásforma belső részét kenjük meg vele vékonyan. Tegyük be a hűtőbe 5 percre. Ha megszilárdult, egy újabb réteggel kenjük meg a belsejét. Tegyük hűtőbe ismét, majd óvatosan vegyük ki a formából, kenjünk a szélére egy vékony réteg olvasztott csokit és illesszük egy másik elkészült fél tojáshoz. A porcukrot és a felvert tojásfehérjét keverjük össze, majd adjuk hozzá az ételfestéket. Díszítsük vele a tojásokat olyanra, amilyenre csak szeretnénk.
Ha Te is szereted az édességeket és tetszette a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!