Három fogás egy órán belül? Íme, egy villámgyors hétvégi ebéd!
A menüt akár ma is elkészítheted.
Hideg meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 1 rúd fahéj
- 4 szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 1 l víz
- 1 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, kimagozott meggyet a fahéjjal, a szegfűszeggel és a reszelt citrom héjával feltesszük vízben főni. Ha a víz felforrt, hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejfölt, majd az újraforrástól számítva még 5-10 percig főzzük. Botmixerrel összedolgozzuk, beleszórjuk a cukrot, majd ha kihűlt, már kínálhatjuk is. Vaníliafagyival a közepén vagy tejszínhabbal tálalva ellenállhatatlan.