Recept

Hamis Wellington bélszín gombával, spenóttal - Ínycsiklandóan finom

Ezzel a hihetetlenül különleges étellel igazi vegetáriánus lakomát csaphatunk otthon. A hamis Wellington bélszín mindenkinek a tetszését elnyeri majd.

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 gramm tönkölyliszt
  • 1 evőkanál só
  • 1 avokádó

A töltelékhez

  • 400 gramm csiperke gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 3 fokhagymagerezd
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 20 gramm zabpehely
  • 25 gramm dió
  • bazsalikom, oregano ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 400 gramm gyorsfagyasztott spenót
  • egy fél citrom leve

Elkészítés

Kezdjük a tésztával. Dolgozzuk össze a lisztet, a sót és az avokádót annyi forró vízzel, hogy a végén ruganyos masszát kapjunk. Tegyük a tésztát egy tálba és hagyjuk pihenni, amíg a töltelékkel foglalkozunk. Először is keverjük össze az őrölt lenmagot egy kevés vízzel, majd tegyük a hűtőbe, hogy összeállhasson egy kicsit. Ezután vegyünk elő egy nagyobb serpenyőt, dobjuk bele az apróra vágott fokhagymát és közepes hőfokon kezdjük el összefőzni a borral és vízzel. Körülbelül 15 perc alatt készül el, ha közben kiszáradna, adjunk hozzá még vizet. Eközben tegyük a gombát egy mély serpenyőbe és magas hőfokon, olaj nélkül főzzük addig, míg a víz el nem párolog belőle. Ha a folyadék eltűnt, adhatunk hozzá egy kis napraforgóolajat vagy vajat. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk még 15 percig. Ha a fokhagyma és a gomba is elkészült, keverjük alaposan össze őket. Daráljuk össze a zabpelyhet és a diót. Az így kapott lisztet és a már megdinsztelt hagymát adjuk hozzá a többihez. A különlegesebb textúra elérése érdekében a massza egyik felét érdemes botmixerrel krémesíteni, mert ezt visszakeverve izgalmasabb ételt kapunk. Közben olvasszuk ki a spenótot, fűszerezzük sóval, borssal és citromlével. Vágjuk 8 egyforma darabra a tésztát és a tésztagéppel nyújtsuk őket olyan vékonyra, amilyenre csak sikerül. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, közben pedig tegyünk egy tésztalapot a tepsibe. Erre kezdjük el halmozni a gombát és a spenótot, majd a többi lap segítségével csomagoljuk be. A külsejét érdemes bekenni egy kis tojással elkevert joghurttal, sőt szezámmaggal és oreganóval is meghinthetjük. Tegyük a sütőbe 30 percre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ramsonsandbramble.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Recept
Lifestyle
Az Oroszlánok váratlanul feljebb kerülhetnek a ranglétrán. Íme a december havi karrier horoszkóp.
Sztárok
A megismételhetetlen Sophia Loren generációkon átívelő ikon mind a mai napig, de azt tudtad, hogy 18 esztendős lányunokája is pont olyan ellenállhatatlan szépség, mint amilyen a színésznő volt...
Sztárok
Nelly Furtado neve sokaknak talán már nem rémlik, pedig a 2000-es évek elején ő volt a popkirálynő, aki uralta a zeneipart, s egyben valódi szexszimbólummá is vált kinézetének hála.
Fashion&Beauty
Nem túlzás azt állítani, hogy Sarah Jessica Parker a legdivatosabban öltözött szupersztárok között szerepel – elég csak egy pillantást vetni legutóbbi vörös szőnyeges outfitjére, egyből nyilvánvalóvá...
Christmas
A karácsony elképzelhetetlen a csillogó díszek, a finom sütemények és persze a csúnya pulcsik nélkül! Ez a trend évről évre hatalmas népszerűségnek örvend, és ma már szinte kötelező kelléke az ünnepi...
Lifestyle
Szakmai területen pozitív fordulatra számíthat a Bika. Napi horoszkóp.