Tepertős pogácsa: Hajtogasd így, és lepipálod még a nagyiét is!

Egy sós sütemény, ami sosem megy ki a divatból.

Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg tepertő
  • 3 dkg élesztő
  • csipetnyi cukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tálba szitált, megsózott liszthez. Belekanalazzuk a zsírt és annyi tejet öntünk hozzá, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Meleg helyen egy órán át, konyharuhával letakarva kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, meghintjük finomra darált tepertővel és négybe hajtjuk. Összehajtogatva hagyjuk 15-20 percet, majd az előző műveletet - nyújtjuk, megkenjük zsírral, megszórjuk tepertővel és négyrét hajtjuk - négyszer egymás után megismételjük. Ha megvagyunk, utoljára kinyújtjuk, bevagdossuk, kiszaggatjuk és a pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással. Kizsírozott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Még két isteni pogácsa receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Vasárnap este kiderült, ki lett a Megasztár idei évadának győztese. A négy finalista, Balogh Rebeka Valéria, Gudics Máté, Orbán Rudolf és Tóth Abigél között dőlt el, hogy ki lett 2024-ben az ország...
Egészség
Ha neked is problémád van a vérnyomásoddal, akkor mindenképpen érdemes beépíteni ezeket a magas káliumtartalmú élelmiszereket az étrendedbe.
Sztárok
Egy új dokumentumfilm miatt kerítette Meghant hatalmába a végtelen düh, mivel úgy érzi, most már tényleg nem bízhat senkiben.
Lifestyle
Sztárok
Senki sem érti, miért szeretné Gianni Versace divattervező húga mindenáron sok-sok évvel fiatalabbnak mutatni magát, mint amennyi idős valójában.